Winter in Workum ….

By / 2nd december, 2016 / Geen categorie

Winterbeeld uit Workum.....

Wolken en zon…

By / 20th mei, 2015 / Geen categorie
IMG_3543

Schitterende wolkenformaties dit voorjaar, vooral aan het eind van dag, als de jongens nog even aan het surfen of aan het kiten zijn.

Zon en wolken, Workum op zijn best

By / 20th mei, 2015 / Geen categorie

IMG_3561

Muntthee uit eigen tuin…

By / 20th mei, 2015 / Blog

Muntthee uit eigen tuin

Nieuw fruit

By / 17th maart, 2015 / Blog

Met twee nieuwe fruitstruiken, spade en compost aan de slag bij ons Droomvakantiehuisje. Het is nog koud, zo’n 3 graden, maar de lente komt eraan. De eerste boekingen zijn al gemaakt.

Voorjaar in de lucht !

By / 12th maart, 2015 / Blog

Als de eerste reserveringen voor Droomvakantiehuisje binnendruppelen, is het voorjaar ! De winter was zacht, althans in het westen van Nederland, sneeuw en ijs zijn ook in Friesland niet voorbij gekomen. De seringen en alle andere struiken lopen al uit. De kruiden zijn nog in winterstand, maar het zal niet lang duren, voordat ze weer opkomen.

Nog altijd zomer

By / 3rd september, 2014 / Blog

Na vele weken verhuur was het eind augustus voor ons weer ‘ns tijd voor een korte week Workum. De tuin is nog steeds een feest ! De beschilderde lepels die ik bij de eetbare planten had gezet staan nog altijd stevig in de klei. Van de munt, kamille, peterselie en al die andere heerlijke kruiden is gelukkig goed gebruik gemaakt. De planten zijn ook goed aangeslagen.

Erg leuk om te zien dat de appels niet ver van de boom vallen…… – helaas wel een beetje butsige exemplaren ! Net als voor de aalbes, de wijnbes en de ribes geldt hopelijk voor de appels ‘volgend jaar beter’ !

Altijd mooi weer

By / 11th juni, 2014 / Blog

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Deutsch en English.

Drie soorten bessenstruiken

By / 24th april, 2014 / Blog

Het onkruid is de afgelopen weken weggebleven, dus al het wieden is niet voor niets geweest. De struiken lopen mooi uit, de appelbomen staan volop in de bloesem. Als je bedenkt dat ieder bloempje een appel wordt, eten we de hele zomer appelmoes…..
Lees meer

Het is weer lente!

By / 26th maart, 2014 / Blog

Terug in Workum na een winterstop van 5 maanden. De stilte, de vogels en het wijdse uitzicht als je wakker wordt, het is allemaal weer wennen. In de tuin staat alles in de knop. Door het uitzonderlijk mooie voorjaarsweer loopt de natuur sterk ‘voor’. De seringen staan op barsten, de appelbomen bottelen en de kiwi is loopt al uit. Stipt om 10 uur ‘s ochtends komt Harmen het terrein oprijden. Zijn aanhangkar beladen met zakken schelpen, emmers en een kruiwagen. We gaan aan de slag en werken vrijwel non-stop ( ;-) uren door. Dikke pollen en grote kluiten onkruid vliegen richting kruiwagen en vervolgens richting compostberg. En met onkruid bedoelen we echt ON-kruid. Geen leuk eetbaar kruid, geen gezellige woekeraars, geen mooie wilde planten maar Zeer Onaantrekkelijke Dikke Graspollen.

Harmen houdt van verhalen en van goede raad en ja: een tuinman met visie is goud waard. Míjn visie is : omspitten, de aarde eruit kloppen en niet spuiten met gif. Harmen ’s visie is : een héél klein beetje – biologisch – gif spuiten, turf strooien en zo de graspollen verstikken. We kiezen de gulden middenweg: we spitten om én strooien turf. Ik wil wedden dat het ons lukt om het onkruid dit jaar definitief de kop in te drukken, maar Harmen wed niet. Harmen vertrouwt op God. En dat is ook een prachtig verhaal.